Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Adventure xt10ah elektrische fiets


Fietsen is niet alleen gezond, gunstig en milieuvriendelijk, in steden raak je per fiets ook sneller op je bestemming. Het is algemeen bekend dat je afstanden die minder dan 5 kilometer bedragen in de stad beter met de fiets aflegt omdat je daardoor minder benzine verbruikt. Met een elektrische fiets of Pedelec geldt deze stelling zelfs voor afstanden tot 9 kilometer.

Met elektrische fietsen zijn hellingen, lange afstanden en tegenwind ook voor minder geoefende fietsers vanaf nu geen problemen meer. Maar niet alleen daar: ook bij het doen van boodschappen, onderweg naar het werk of bij het fietsen met de kinderen is een motortje soms een welgekomen hulp. Met een elektrische fiets gaat het net dat ietsje sneller en meer onspannend.

Elektrische fietsen hebben dus talloze voordelen. Bovendien worden ze sinds 1 januari 2007 erkend als fiets en worden ze niet meer gezien als motorvoertuig. Dat drukt de kosten. Want een Pedelec kost makkelijk meer dan 1000 euro. Voordien moest je er ook nog eens voor ene verzekering, helm en een kenteken zorgen.

Geen wonder dat de ANWB, de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond, ook begon met Pedelecs te verkopen via haar eigen winkels en de webshop. Aangezien deze bond de belangen behartigt van haar leden inzake vrije tijd, vakantie en mobiliteit, hebben ze er alle baat bij de nieuwe ontwikkelingen inzake mobiliteit te ondersteunen.

De Adventure xt10ah  is een elektrische fiets die geleverd wordt door Flexaim, een bedrijf dat erom bekend staat veel kennis en kunde te hebben over elektrische fietsen. Zij assembleren de onderdelen van die in China geproduceerd worden in hun bedrijf in Amelo. Sinds kort verkoopt de ANWB deze Adventure xt10ah via hun webshop en in de eigen winkels waar ze voor 899 euro worden aangeboden aan leden van de toeristenbond. Niet-leden betalen 1299 euro per stuk.