Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fiets Aldi


Voor een elektrische fiets hoeft men niet altijd naar een gespecialiseerde fietswinkel te gaan. Ook Aldi heeft de opmars van elektrische fietsen opgemerkt.

Enkele jaren terug verkocht Aldi haar eerste elektrische fiets. Vanaf toen werd dit elk jaar herhaald. Dit jaar kon je vanaf begin juni de elektrische fiets van Aldi kopen tegen een scherpe prijs van 699 euro. Bij deze aankoop geniet je van een garantie van 10 jaar op framebreuk, en reparatie aan huis tijdens de algemene garantieperiode van 3 jaar.

De actieradius bedraagt ongeveer 50 km (afhankelijk van de trapondersteuning), wat overeenstemt met de meeste elektrische fietsen. Het biedt ook een trapondersteuning tot maximaal 25 km/u. Verder is deze fiets ook uitgerust met een 36V lithium-Ion accu en een 7 speed SRAM-naafversnelling.

Aldi heeft zelf geen fietsenmaker, maar dat moet je er niet van weerhouden om deze fiets daar te kopen. Bij de gebruiksaanwijzing is het (gratis) servicenummer inbegrepen waar je naar kan bellen indien je vragen hebt of onderdelen wil nabestellen.

De meningen onder het publiek zijn verdeeld. De ene heeft goede ervaringen en is zeer tevreden met de fiets, terwijl anderen klagen dat hun fiets al na enkele weken defect bleek te zijn, of dat hij veel te laat geleverd werd. Je moet onthouden dat Aldi geen gespecialiseerde fietswinkel is en uiterst dure merken zal verkopen. Wie een elektrische fiets helemaal op maat wil, zal dus wel naar een speciaalzaak moeten gaan.