Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fiets ANWB


De ANWB (Algemene Nederlandse Wielerbond) is een vereniging die zich bezig houdt met de belangen van haar leden op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer. Daarnaast hebben ze ook nog ANWB-winkels en een webwinkel waar ze tal van artikelen verkopen, waaronder de elektrische fiets.

Momenteel vindt je in de webwinkel van de ANWB de ANWB Adventure Lithium vouwfiets. Het gaat om een elektrische vouwfiets met een lichtgewicht achterwielaandrijving. Dankzij de inklapbare trappers is deze fiets nog compacter en dus nog beter om mee te nemen op reis. De fiets is uitgerust met een lithiumbatterij, die een lange levensduur en een gelijkmatige ontlading heeft. Net zoals de meeste elektrische fietsen kan je de ondersteuning van de ANWB Adventure instellen geheel naar je eigen wensen, om je fietscomfort nóg optimaler te maken.
Dankzij de lichtgewicht achterwielmotor en de lichte frame bedraagt het totale gewicht (inclusief de batterij) maar 19,5 kg. Toch kan deze vouwfiets een gewicht dragen tot maximum 100 kg.

Als je de fiets bestelt, tracht de ANWB te leveren binnen 10 werkdagen. Je krijgt dan 5 jaar garantie op het frame, 1 jaar garantie op de batterij en batterij-oplader en overigens nog 2 jaar op de andere elektrische onderdelen. Als de garantie verlopen is en er is toch een defect aan het product, kan je het beschadigde onderdeel vervangen door een nieuwe te bestellen in de ANWB-winkel.

Verder kan je nog bijkomende onderdelen en hulpmiddelen bestellen die je nodig kan hebben. Bijvoorbeeld een reparatieset, een kettingslot, een onderhoudkit, …

Je hoeft geen lid te zijn om te genieten van het aanbod van de ANWB-winkel. Toch zijn er voordelen als je je wel inschrijft. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op de hierboven beschreven elektrische fiets (voor leden €999, voor niet-leden €1299), de andere producten én op de verzekering.