Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Beste elektrische fiets


Wanneer men eindelijk beslist heeft om een elektrische fiets aan te schaffen stuit men nogmaals op een probleem. Namelijk, welke fiets is nu voor U het beste en hoe leid ik dit af uit mijn voorkeuren? Welke fiets heeft de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit? Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar op de markt die hun voor- en nadelen hebben. Men kan Uw bestaande fiets laten ombouwen naar een elektrische fiets, zo betaalt U minder maar is de kwaliteit dan ook hetzelfde? Het antwoord op die vraag is neen, de kwaliteit van een omgebouwde elektrische fiets doet onder voor een volwaardig geïntegreerd systeem. Ook zal het uitzicht van deze omgebouwde fietsen geen lust voor het oog zijn. Batterijcompartimenten of accu’s op de bagagedrager zijn hierbij geen weg te slaan fenomeen.

Het spreekt voor zich dat een volwaardige elektrische fiets best in de vorm komt van een geïntegreerde versie. Merken zoals Giant, Batavus, Sparta en Gazelle leveren hierbij mooi werk en het iets duurdere prijskaartje dat hier aan vast hangt hoeft U zeker niet af te schrikken. Het is een algemeen gezegde dat wie kwaliteit wil, daar vaak ook iets meer voor hoeft te betalen. U bent dan ook volledig risicovrij bij dit type fietsen en de fabrieksgarantie biedt vaak enorm veel voordelen die eigenlijk het geheel van de aankoop net iets goedkoper en veiliger maken.

De concurrentie tussen alle grote merken is hier een belangrijke factor voor de handelaar maar niet per se voor de consument. Deze kan zich geheel in zijn voorkeur laten gaan en hoeft niet te twijfelen tussen de merknamen. Iedere fabrikant heeft zijn eigen sterke kantjes en zwaktes die door een concurrent worden gecompenseerd. Het is dus aan Uw persoonlijke voorkeur overgelaten wat voor merk U zal aanschaffen.

 In het algemeen doen de fietsen van Batavus en Giant het zeer goed op de markt. Desondanks kan Uw voorkeur uitgaan naar Gazelle of eender welk merk. Let U er wel bij op dat U geen verzekering vergeet af te sluiten? In vele gevallen krijgt U deze er de eerste2 jaren gratis bijgeleverd door de fabrikant. Vraag altijd aan Uw verkoper of er geen alternatieve oplossingen zijn indien geen enkele fiets voldoet aan Uw voorkeuren. Deze zal U helpen bij het kiezen van de fiets die het beste bij U past zodat U optimaal kan genieten van Uw nieuwe elektrische fiets.