Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Cortina elektrische fiets


Diegenen die ooit bij een steile bergop fietsen gedacht hebben: “zo’n extra motortje nu zou mijn leven redden,” die kunnen zich nu verheugen op de elektrische fiets. Elektronische fietsen of Pedelecs behoren tot de meest innovatieve voertuigen die voor iedereen een nut kan hebben. Want zeker in een tijdperk waar er aanhoudend gediscussieerd wordt over het klimaat en onze wegen dagelijks zuchten onder de kilometers file, zijn de Pedelecs bijzonder aantrekkelijk. Hun potentieel zit hem namelijk in het feit dat ze ons mobiel maken zonder daarbij het klimaat te verontreinigen en overmatig energie te verbruiken.

Wie gebruik maakt van een elektrische fiets, beweegt zich immers bijna geheel geluidsvrij voort, zonder CO2-uitstoot en zorgt ook nog eens voor zijn persoonlijke gezondheid. En ook het plezier bij het fietsen blijft gegarandeerd: met een elektronische fiets of Pedelec fietsen is licht en niet moeizaam, ook daar waar het bergop gaat of de wind op de kop blaast.

Lange tijd was de elektrische fiets van Cortina koploper in de verkoop van deze soort fietsen. Ze lanceerden Pedelecs die makkelijk te gebruiken waren, een lichte accu hadden en ook nog eens een prijskaartje van minder dan 1000 euro per stuk droegen. Concurrenten wisten de prijzen niet zo te drukken en daarvan profiteerde Cortina alleen maar. Tegenwoordig liggen hun prijzen iets hoger maar zijn de fietsen iets stijlvoller en is de kwaliteit beter.

De fietsen zien er dan misschien wel beter uit, je kunt er nog steeds niet meer dan 60 kilometer mee fietsen vooraleer je opnieuw energie moet toevoegen, met andere woorden, je een stopcontact moet zoeken om de accu weer op te laden. Wie slim is koopt dan ook meteen een tweede batterij bij de aankoop van zijn fiets: die worden tegen korting verkocht als je die bij de handelaar meteen samen met jouw nieuwe elektrische fiets koopt.