Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fiets driewieler


Elektrische fietsen komen in alle soorten en maten. Naast de gewone elektrische fiets, de elektrische vouwfiets en de elektrische tandem, heb je nu ook de elektrische driewieler.

De E-trike van Helkama is uitgerust met een 10Ah Lithium Ion batterij en een Panasonic motor. Je kan de ondersteuning instellen naar behoefte met behulp van de drie standen. De koplampen worden brandend gehouden door de twee naafdynamo’s, zodat tegenliggers de breedte van je fiets kunnen waarnemen. Wat deze fiets nog interessanter maakt is de opvouwfunctie. Je kan de driewieler opklappen tot een breedte van 80 cm, zodat hij praktisch door elke deur past.
Verder kan je ook eerst een proefrit maken op deze Helkama driewieler. Op de site kan je dealers vinden in jouw buurt, maar je kan ook via e-mail een afspraak maken.

De Drymer is het allernieuwste concept van de elektrische driewieler. De twee kantelende voorwielen zorgen voor een nog meer comfortabele rijervaring. De actieradius bedraagt ongeveer 70 km, wat meer is dan de meeste elektrische fietsen. Met zijn futuristische look lijkt het op een soort brommer, maar toch wordt deze driewieler nog als gewone fiets beschouwd, aangezien de topsnelheid eveneens 25 km bedraagt. Aan al deze voordelen hangt natuurlijk wel een hogere kostprijs vast; zo’n 6000 euro.

Elektrische driewielers volledig naar je behoeften zijn misschien niet even makkelijk te vinden als gewone elektrische fietsen. Toch kan je na even zoeken een geschikte driewieler vinden, die je indien nodig kan aanpassen met extra accessoires, of extra accu’s. Je kan altijd meer informatie vragen bij je fietshandelaar.