Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fiets Duitsland


Net zoals in Nederland worden de elektrische fietsen in Duitsland steeds populairder, niet alleen bij particulieren, maar zelfs ook bij de Duitse post. Duitsland erkent de voordelen van de elektrische fiets zeker en vast. Zo wordt jaarlijks de internationale fietsbeurs Eurobike gehouden in Friedrichshafen, waar de fietsen van het jaar worden bekendgemaakt. Er worden zelfs Golden Awards uitgereikt.

Eén van de bekendste, en misschien welke beste merken van elektrische fietsen is Trek. Deze fietsen worden gebouwd in het Duitse fabriek van het merk. Duitsland staat er immers om bekend om kwalitatief werk af te leveren. Zelfs de bekende industriële fabrikant Bosch heeft zich toegelegd op het produceren van elektrische aandrijvingen voor fietsen. In september dit jaar zal dit Duitse bedrijf zijn nieuwste aandrijfsysteem voorstellen op de internationale beurs in Friedrichshafen. Het voornaamste verkoopargument zal de actieradius van maar liefst 80 km zijn. Verder is Derby Cycle Group nog één van de beter bekende fabrikanten. Zij leveren onder meer Focus, Kalkhoff en Rixe. Hierdoor is de Derby Cycle Group de derde grootste producent van Europa, met verkoopsorganisaties in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Duitsland heeft altijd al bekend gestaan om zijn kwalitatieve producten. Bij de elektrische fiets lijkt dit niet anders. Je betaalt misschien wat meer, maar als je van een Duits merk koopt ben je zeker van de kwaliteit. Duitsland is tot nu toe nog altijd de grootste fietsnatie, maar wordt in het nauw gedreven door de Benelux als het aankomt op elektrische fietsen. In de toekomst zullen we dus hoogstwaarschijnlijk nog veel kunnen verwachten van Duitsland als het aankomt op de innovatie van onze e-bikes …