Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fiets Enschede


Dat de elektrische fiets in opmars is in Nederland is tegenwoordig maar al te duidelijk. De stad Enschede bewijst dit dan ook.

Sinds vorig jaar heeft de gemeente een oplaadpunt geplaatst in de fietsenstalling Van Heek, waar je je elektrische fiets geheel gratis kan opladen. Het oplaadpunt beschikt over tien oplaadpunten. Hierdoor wil de gemeente bezoekers stimuleren om met de fiets te komen. Daardoor wordt de stad beter bereikbaar, en het is natuurlijk ook milieuvriendelijker.

Naast talloze fietsenwinkels bevindt zich in Enschede eveneens de hoofdzetel van Puch, een goed gekende fabrikant van elektrische fietsen. Puch is lid van de Grimaldi Group van het bedrijf Cycleurope Industries. Het heeft een omzet van maar liefst 1,3 miljoen fietsen per jaar. Bij Puch kan je vast en zeker terecht voor een degelijk afgewerkte elektrische fiets.

Niet alleen beschikt Enschede over de productie en verkoop van fietsen en toebehoren, het zorgt ook voor de ideale gelegenheid om er ook daadwerkelijk gebruik van te maken. De stad heeft vele en mooie fietsroutes, zowel in het stadscentrum als daarbuiten, wat van Enschede een geweldige fietsstad maakt. Het feit dat fietsers twee keer zo vaak groen licht krijgen dan auto’s, maakt de stad nog fietsvriendelijker. Verder wordt er samen met de Regio Twente gewerkt aan een fietssnelweg, een fietsverbinding tussen verschillende steden.