Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fiets ervaring


Alvorens je een elektrische fiets koopt wil je graag de ervaringen van andere mensen weten, om te zien of de elektrische fiets voldoet aan jouw wensen zonder invloed van de gewoonlijke verkoopspraatjes. Hiervoor bestaan er verschillende forums, of je kan natuurlijk ook naar je fietsendistributeur gaan om te horen wat zijn opinie over een elektrische fiets is. Ook op sites als consumentenbond vindt je reviews over geteste elektrische fietsen.

Over het algemeen zal je vaak positieve reacties vinden. De meesten hebben een goede ervaring met hun elektrische fiets en vinden het een geweldig iets. Toch is het belangrijk om eerst zelf een aantal verschillende fietsen te testen voor je er één koopt, want niet elke elektrische fiets is dezelfde.
Als je bijvoorbeeld van plan bent om de e-bike ook als gewone fiets te gebruiken, moet je zeker niet kijken naar de zware modellen. Een zwaarder model is dus meer geschikt voor personen die de elektrische trapondersteuning altijd ingeschakeld willen hebben, of voor echte fietsers die in de bergen gaan fietsen.

Let ook vooral op in welke mate je de fiets wil gebruiken. Voor mensen met medische problemen en toch willen blijven bewegen, is het vast en zeker een investering waard. Als je geen problemen hebt en puur ter ontspanning een elektrische fiets wil kopen, zijn de specificaties en de prijs misschien van minder belang. Vraag zeker raad aan je verkoper als je wil weten welke elektrische fiets het beste bij jou past, zij zijn de echte ervaringdeskundigen.