Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fiets fietsenplan


Het fietsplan betekent concreet dat de werkgever een fiets aanschaft en deze voor zijn medewerkers ter beschikking stelt. Sinds enkele jaren bestaat hiervoor een fiscale stimuleringsregeling; de aanschafkosten zijn aftrekbaar van de winst en de werknemer met een bedrijfsfiets hoeft geen loonbelasting te betalen. Dit is voor de werkgever niet het enige voordeel. Een fiets van de zaak aanbieden is een interessante arbeidvoorwaarde voor een toekomstige (of al aangenomen) werknemer. Verder hoef je minder geld te besteden aan parkeerplaatsen en bekom je meer arbeidsproductiviteit alleen door het feit dat de werknemers meer beweging krijgen. Let wel op dat dit project niet aan elke werknemer ter beschikking kan worden gesteld.

Meer en meer medewerkers steunen nu ook het gebruik van elektrische fietsen. Bij de aankoop van een elektrische fiets via het Nationale Fietsplan verkrijg je maximaal 52% voordeel. Op website van de nationalefietsprojecten vindt je alles wat je als werkgever moet weten. In de catalogus kan je de voordeligste fiets kiezen. Met de prijs van je gekozen fiets kan je je voordeel berekenen.

Verder wordt het Nationale Fietsplan door Nationale Fiets Projecten kosteloos voor jou als werkgever ingevoerd. Je staat er niet alleen voor; zij bieden advies en ondersteuning bij de administratieve en communicatieve invoering van het Nationale Fietsplan, wat belangrijk is aangezien je zo goed mogelijk geïnformeerd wil zijn over de fiscale mogelijkheden.

Als je geïnteresseerd bent in het fietsplan, en specifiek gebruik wil maken van elektrische fietsen kan je altijd persoonlijk contact opnemen met Nationale Fiets Projecten op website van de nationalefietsprojecten.