Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Gazelle elektrische fiets


Gazelle is een naam die men zeker al gehoord heeft. Dit bedrijf dat behoort tot een van de grootste fietsfabrikanten heeft zich sinds enkele jaren ook op de markt geworpen van de elektrische fietsen. Met hun model de Innergy staan zij zeer sterk op de markt, aangezien deze de nieuwste accutechnologie gebruikt die beschikbaar is, zijnde de lithium-ion accu’s. Door hun iets hogere prijs zijn zij vaak minder aantrekkelijk maar daarom niet minder kwalitatief. De elektrische fietsen van Gazelle bieden een moderne oplossing voor zij die het moeilijker beginnen te krijgen met het fietsen van lange afstanden zonder vermoeid te moeten/mogen worden.

Doordat Gazelle een moderne accutechnologie toepast, kan men door middel van een lager energieverbruik nog verder fietsen dan voorheen, zonder hierbij vermoeid te worden. De uitneembare accu’s bieden een makkelijke manier om de batterijen op te laden. Men kan dit dus doen los van de fiets wat natuurlijk handiger is dan de fiets in zijn geheel continue te moeten verplaatsen om deze te kunnen opladen.

De actieradius van een Innergy bedraagt om en rond de 60 kilometer en is afhankelijk van verschillende factoren zoals het lichaamsgewicht en uiteraard de instellingen van de bekrachtiging, zijnde het vermogen dat wordt toegepast om de fietser te helpen. Het systeem bevat 2 schakelstanden die elk een unieke oplossing bieden. Zo is de eerste de eco-stand waardoor U de maximum afstand zal kunnen afleggen die de accu aankan. De tweede stand, boost, is voor wanneer U net dat ietsje extra kracht nodig heeft, bijvoorbeeld bij hellingen.