Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Hollandia elektrische fiets


Wie nog meer comfort wil dan een gewone elektrische fiets, kan een kijkje gaan nemen in het aanbod van het merk Hollandia. Hollandia biedt namelijk het type e-bike aan in plaats van het type pedelec. We leggen het verschil even uit.

Pedelec staat voor Pedal Electric Cycle. De naam zegt het dus zelf; bij het type pedelec trap je zelf met behulp van het aanvullend elektrisch systeem. Dit systeem zal in gang gaan als de fietser zelf begint te trappen, en zal stoppen als de fietser stilstaat. Met andere woorden biedt het type Pedelec dus een ondersteuning voor de fietser om het hem wat gemakkelijker te maken.

E-bikes kan je een beetje vergelijken met snorfietsen. Met dit systeem is het mogelijk om te fietsen zonder dat je zelf hoeft te trappen. Een elektrische motor en een gashendel zorgen ervoor dat je vooruit komt, zonder dat je zelf ook maar iets hoeft te doen.

De e-bikes van Hollandia zijn echter niet erg populair omwille van hun actieradius. De actieradius is het vermogen en de capaciteit van de accu. Tegenwoordig hebben de meeste e-bikes een accu met een gemiddelde actieradius van 50 km. De e-bikes van Hollandia zijn echter beperkt tot 40/45 km. Laat je hierdoor niet afschrikken, want de actieradius kan beïnvloed worden door verschillende factoren; de wind, gewicht van de fietser, het type wegdek, hoogteverschillen, bandendruk, versnelling en de stand van ondersteuning. Hou hier dus zeker rekening mee.

Het aanbod van Hollandia is daarentegen zeer uitgebreid; van vouwfietsen tot gewone stadsfietsen met bijbehorende motor. Je vindt er dus vast en zeker wel wat je zoekt. Onthoud wel dat de e-bikes van dit merk beperkt zijn tot een maximumsnelheid van 25 km/u, net zoals alle andere elektrische fietsen, omwille van de wettelijke bepaling.