Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fiets huren


Als je geen nood hebt aan dagelijks gebruik van een elektrische fiets, of je wilt een elektrische fiets uitproberen alvorens hem te kopen, kan je alvast beginnen met er één te huren.

Op internet zal je vele sites tegenkomen waar ze fietsen verhuren. Fietsenverhuur.com is hier al een goed voorbeeld van. Zij verhuren de elektrische fiets E-volve van Granville, voornamelijk om de actieradius van ongeveer 60 km, wat iets hoger ligt dan bij de meeste elektrische fietsen. Ideaal voor wat langere fietstochtjes door de natuur. Je kan de elektrische fietsen huren per dag (€ 25), per week  (€ 120) of per weekend (€ 45). De aanvraag dient wel enkele dagen op voorhand te gebeuren, aangezien de batterij genoeg opgeladen dient te worden.

Op de website van van der Mierden (fietsverhuurbrabant) kan je ook elektrische fietsen te huur vinden. Zij leveren overal in Nederland de fietsen af, maar het is ook mogelijk om vanuit hun locatie aan een fietstocht te beginnen. Zo’n fietstocht kan ook gecombineerd worden met andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een workshop. Zij hebben 8 elektrische fietsen ter beschikking en vragen € 15 per dag, en € 75 per week voor het verhuur ervan.

Deze twee voorbeelden geven je al een idee over het huren van een elektrische fiets. De keuze waar je jouw elektrische fiets huurt hangt compleet van je eigen behoeftes af. Vaak zullen de verhuurders de fietsen bij jou leveren, maar daar hangt natuurlijk ook een kostprijs aan. Een verhuurwinkel zoeken in jouw buurt is dan een optie, maar de prijs is natuurlijk het belangrijkste. Kijk goed rond en vergelijk de prijzen en beslis dan wat voor jou de beste optie is. Vergeet daarbij ook niet te kijken naar de bijkomende kosten en voorwaarden. Zo zal er alvast afgesproken worden dat je de fiets in perfecte staat zal moeten terugbrengen, en zo niet een schadevergoeding zal moeten betalen. Goed kijken naar de kleine lettertjes is van belang.