Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Multicycle elektrische fiets


Dat fietsen gezond is, staat al langer buiten kijf. Fietsen is immers een sport waarbij de gewrichten worden gespaard doordat je je eigen gewicht niet moet dragen. Als je niet overdrijft, maar dagelijks een half uurtje fietst naar het werk bijvoorbeeld of naar bakker, de supermarkt dan kan fietsen een goede training zijn voor je conditie en zodoende ook voor je cardiocirculair systeem.

Kinderen leren al snel fietsen, als volwassene geniet je vaak van fietstochten op het platteland omdat het je ontspant, je het een gevoel van vrijheid geeft. Wie ouder wordt, houdt het soms voor bekeken, wat dat fietsen betreft. Langere afstanden worden te zwaar, hellingen lijken wel grote bergen en met de wind op kop lijkt het wel een kleine doodstrijd. Daarom dat deze groep dan ook gelukkig was toen de elektrische fiets werd ontwikkeld. Sindsdien werden wereldwijd talloze exemplaren verkocht en interessant daarbij is te weten dat niet enkel senioren zich een elektrische fiets aanschaffen.

Het systeem is simpel: een ingebouwde motor die aangedreven wordt door een accu zorgt voor ondersteuning bij het fietsen als het te zwaar wordt. Die accu laadt je gewoon op via het stopcontact. Moeilijker wordt het bij de keuze maken uit het aanbod. Verschillende merken hebben inmiddels een elektrische fiets in het aanbod. Door de Fietsbond en De Telegraaf werd echter het exemplaar van Multicycle tot de absolute nummer één uitgeroepen. Ook de Nederlandse fietstoerist Mirjam Wouters zweert trouw aan het merk Multicycle tijdens haar tochten naar Australië, Tibet enzovoorts. Multicycle combineert lichte en robuuste materialen en levert daardoor een fiets aan die een plezier is om ermee te fietsen.

Nadeel is het prijskaartje. Waar andere elektrische fietsen voor maximaal 1600 euro over de toonbank gaan, kost een elektrische fiets van Multicycle makkelijk 2200 tot 3200 euro per stuk. Het is dus een kiezen voor goeie kwaliteit en service of voor een lagere prijs.