Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fietsen pedelec


De Pedelec is, naast de E-bike, een van de categorieën die er bestaat als we praten over elektrische fietsen.  Pedelec betekent letterlijk ‘pedaal elektrische fiets’. Deze fiets wordt geproduceerd door Yamaha, het Japanse merk voor motoren. De elektrische fiets ontstond in 1998, langzaamaan begint de elektrische fiets zijn intrede te doen in het dagelijkse leven van de mens. Zoals eerder al vermeld, gebeurt deze intrede langzaam. De oorzaken hiervan zijn dat de Pedelec duurder is dan gewone fietsen en dat mensen gehecht zijn aan hun fiets, ze willen dus niet gauw een nieuwe.

 Maar hoe werkt zo een Pedelec? De Pedelec is een ondersteunende fiets die bestaat uit een accu en een sensor. De sensor  meet de intensiteit waarmee de fietser trapt en het accu dient als hulpkracht. Via het display kan de fietser de nodige intensiteit instellen.

De voordelen van de Pedelec zijn niet min! Aangezien ze helemaal geen verbrandingsproducten opleveren, zijn ze goed voor het milieu. Al wat u verbrandt, zijn uw eigen calorieën! De elektrische fiets is het middel bij uitstek om voor uw gezondheid te zorgen.

Indien u problemen hebt aan uw beengewrichten, is de elektrische fiets de oplossing. Door middel van de kleine motor wordt het immers minder inspannend om de pedalen rond te krijgen. Wilt u in tegendeel uw sportprestaties verhogen, dan kunt u eenvoudig de werking van het accu uitschakelen via het display.

Files zijn met de Pedelec verleden tijd, u kan er gewoon voorbij rijden. Hierdoor bespaart u zeer veel tijd!

De kosten die u bespaart door een Pedelec te kopen zijn ook zeer interessant. Vooral voor korte ritten, bv. van en naar het werk, is dit een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief!