Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Prijzen Elektrische Fietsen - Prijs Elektrische Fiets


Nu zo veel fietsmerken zich meer en meer beginnen te concentreren op de fabricatie van elektrische fietsen wordt de concurrentiestrijd natuurlijk veel groter. Men probeert de beste verhouding aan te bieden tussen kwaliteit en prijs. In vele gevallen zijn iets duurdere fietsen, die van om en rond de 2700 euro, erg kwaliteitsvol en bieden ze tevens ook tal van extra opties zoals een verzekeringskorting (in sommige gevallen zelfs gratis) of verlengde garantie. Desondanks hoeven de goedkopere modellen of instapmodellen niet onder te doen doordat ze voor hun lichtere prijs, tussen de 1500 en 1600 euro, een kwaliteit aanbieden die voor veel consumenten voldoende is. Let er wel bij op dat deze prijzen exclusief de aanschaf van reserveaccu’s is. U kan dus nog rekenen op een extra bedrag tussen de 400 en 670 euro vooraleer U kan spreken van een volwaardig pakket qua elektrische fiets.

De grote merknamen bieden een ruim aanbod aan van kwaliteitsvolle fietsen met een wijd gamma van extra’s en opties die U er bij kan nemen. U betaalt hier dan ook een hogere prijs voor die in vele gevallen z’n meerwaarde waard is. Aangezien de fiets iets duurder is zal ook de garantie en dekking van andere problemen vlotter verlopen. De prijzen van een elektrische fiets worden vooral bepaald door het rendement, het vermogen en de kracht van de motor. Niet alleen deze eigenschappen maar ook de autonomie van de accu’s of batterijen spelen een grote rol in de prijs. Het is aan U om af te wegen welke fiets het best voldoet aan Uw wensen.

Kiest U voor een lichtere fiets die toch grote afstanden aflegt dan zal U eerder gaan voor de klasse van om en rond de 2000 euro, kiest U eerder voor een type dat enkel ver kan rijden dan zakt U weer wat qua prijs. U ziet dus, afhankelijk van Uw wensen kan de prijs al dan niet stijgen of dalen. Toch is het belangrijk te overwegen welke opties en extra’s U er graag bij zou willen hebben bij de aanschaf van Uw nieuwe fiets. Indien U over een budget beschikt dat voldoende toereikend is, bijvoorbeeld wanneer de fiets een auto of ander motorvoertuig zal vervangen, dan kan U altijd opteren voor een iets duurdere prijsklasse die enorm veel comfort en kwaliteit biedt. Voor meer info kan U altijd terecht op de websites van de fabrikanten of bij Uw lokale fietsenverkoper.