Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fiets testen


Wanneer een maandblad of vereniging een selectie van elektrische fietsen uittest let men vooral op een aantal belangrijke factoren die voor de gebruiker niet altijd even duidelijk uitgelegd zijn wanneer men de fiets aankoopt. De belangrijkste bekeken factoren zijn de actieradius, de gebruiksvriendelijkheid en de accusystemen. De eerste is vrijwel de belangrijkste, aangezien men een elektrische fiets aankoopt om net verder te kunnen fietsen dan men kan, zonder vermoeid te hoeven worden. Vaak vermeldt men bij de fietsen niet altijd de actieradius en komt men soms plots tot stilstand wat natuurlijk een probleem kan vormen. Testen zoals deze zullen vrijwel altijd de actieradius vermelden die U kan helpen bij de aankoop van Uw fiets.

Vervolgens is er de gebruiksvriendelijkheid van de fiets. Het systeem dat men gebruikt kan ofwel automatisch zijn, ofwel met een bedieningsdisplay. De fiets moet namelijk helpen en werken zonder dat U daarbij al te veel hoeft te doen of regelen. Ook hier zal degene die de test doet U een beeld geven van welk type fiets makkelijker in gebruik is als de andere, en welke de meeste functies biedt die kunnen aangepast worden om het fietsen wat makkelijker te maken.

Tot slot is er het accusysteem, iets wat natuurlijk alles aandrijft en de bron is van de energie voor Uw trapbekrachtiging. Het gebruikte accusysteem moet niet alleen zuinig zijn, maar ook krachtig genoeg om lang genoeg te zorgen voor de nodige energie. Ook moet de levensduur van de accu voldoende lang zijn om bijkomende, toekomstige kosten te vermijden.