Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Verzekering van een elektrische fiets


Sinds oktober 2006 hoeven elektrische fietsen niet langer verzekerd te worden onder de vorm van motorvoertuigen door de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen, kortom WAM. U hoeft dus geen helm te dragen en kan gerust op de fietspaden blijven rijden zolang U onder een maximum vermogen van 250 watt blijft en niet sneller kan rijden dan 25 kilometer per uur. Is dit niet het geval dan moet U alsnog een WAM-verzekering afsluiten en een keuring ondergaan bij een erkend keuringscentrum.

Op de markt zijn er allerhande verzekeringen beschikbaar die allerlei dingen kunnen dekken. Zo kan U een verzekering afsluiten die diefstal  en schade dekken. De belangrijkste is en blijft toch de WAM-verzekering. Indien Uw fiets over een hoger vermogen beschikt als 250 watt of een hogere snelheid kan behalen als 25 kilometer per uur dan bent U verplicht om deze verzekering af te sluiten indien U de baan op wilt. Het is belangrijk te weten dat hierbij het nodige papierwerk hoort en U dit dan ook bij U moet hebben tijdens het rijden. Vaak wordt er een plaatje afgeleverd waardoor U kan bewijzen dat U over deze verzekering beschikt.

Bij Uw verzekeringskantoor kan U eveneens terecht voor allerhande diefstalverzekeringen. Een elektrische fiets valt, afhankelijk van het type en het vermogen, onder ofwel de verzekeringen van een gewone fiets of die van een motorvoertuig. In veel gevallen valt deze gewoon onder de WA-verzekering, ook wel bekend als de gewone familiale verzekering. In Nederland kan U ook genieten van een nationale verzekeringspolis die zowel schade als diefstal dekt van Uw elektrische fiets. U kan hier van tal van extra’s genieten zoals hulpverlening in zowel Nederland zelf als Europa. U kan best even langsgaan bij Uw verzekeringskantoor en vragen naar de beschikbare soorten verzekeringen die passen bij Uw fiets. Twijfel niet om raad te vragen, een verzekering is een belangrijke optie bij de aanschaf van Uw elektrische fiets!