Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Yamaha elektrische fietsen


Wanneer de zomer voor de deur staat, heeft iedereen steeds weer het gevoel dat hij erop uit moet. Vrolijke zomerkledij wordt van onder het stof gehaald. Het huis wordt geboend en de conditie mag weer worden opgekrikt. Populair is nog altijd de fiets want fietsen is niet alleen goed voor de conditie, het is ook leuk en ook praktisch: in een mum van een tijd ben je met de fiets bij de bakker, de supermarkt enzovoort. En vergeten we niet dat fietsen ook goed is voor het milieu: door te fietsen produceer je geen CO2 en draag je dus je steentje bij tot een betere wereld.

Fietshandelaars doen elk voorjaar weer gouden zaken: wie nog geen fiets heeft, wil er dan eentje aankopen. De laatste jaren blaast er ook een nieuwe wind door het fietsassortiment dat menig enthousiasteling bevalt: de elektrische fiets of pedelec. Decennia lang wordt er al nagedacht over elektrisch aangevoerde systemen voor fietsen, toch duurde het tot 1994 toen Yamaha zijn PAS, PowerAssistend System, introduceerde in Japan. In 1998 bracht het Japanse bedrijf ook zijn zeer mooi ontworpen pedelecs met perfect afgestelde technologie naar Europa.

Yamaha is vooral een naam die iedereen associeert met de merknaam van de motorfietsen die ze bouwen sinds 1954. Het Japanse bedrijf is dan ook toonaangevend op het gebied van viertaktmotoren voor zowel enduro-, offroad- en allroadsporten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Yamaha in 2010 aankondigde dat ze ook elektrische motorfietsen zullen gaan produceren in de toekomst. Dat precies deze Japanse gigant zulke ontwikkelingen financiert, is niet verwonderlijk. In Europa is de elektrische fiets immers nog steeds niet helemaal ingeburgerd omdat ze vaak vrij duur zijn en niet echt hip zijn. In Japan is dat helemaal anders: de vraag daar is veel groter dan het aanbod pedelecs.