Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Zelfbouw elektrische fiets


Lijkt een elektrische fiets je te duur? Is je budget te beperkt om een nieuwe te kopen? Voor de doe-het-zelvers onder ons is er een oplossing; bouw hem lekker zelf. Het neemt misschien wat tijd in beslag, maar na een beetje zwikken en zwoegen heb je een zelfgebouwde elektrische fiets waar je mee kan pronken.

Vanzelfsprekend moet je over een gewone fiets beschikken als je aan de slag wil gaan. Voor een ombouwpakket ga je gewoon naar je fietsenhandelaar. Als die er geen heeft, neem je een kijkje online of je gaat rechtstreeks naar een fabrikant. Het is van belang dat je de richtlijnen van het pakket goed volgt, voor de veiligheid van jezelf én anderen. Als er iets niet duidelijk is, of je bent niet zeker van jezelf kan je weer langsgaan bij je fietsenhandelaar. Die zal je vragen graag beantwoorden.

Naast de handleiding heb je ook een paar wetten te volgen. De maximumsnelheid van je fiets mag maximaal 25 km/u zijn. Als je die snelheid overschrijdt kan je een boete krijgen en/of je fiets in beslag worden genomen. Hou hier dus zeker rekening mee!

Hou jezelf wel niet voor de gek. Je zelfgebouwde elektrische fiets zal niet hetzelfde esthetische uitzicht hebben als diegenen die je in de winkels ziet. Het is en blijft een ombouwpakket, maar als je de richtlijnen goed hebt gevolgd zal je kunnen genieten van een volwaardige, zelfgebouwde elektrische fiets die zijn werk goed zal doen.