Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Zwarte elektrische fietsen


Wie nog steeds gelooft dat een elektrische fiets iets voor oma en opa is, die maakt een ernstige denkfout. Vroeger werd er een beetje lachwekkend gedaan over elektrische fietsen. Wat echter als een hersenspinsel begon van een werknemer bij het Japanse bedrijf Yamaha, heeft zich intussen tot een hype ontwikkelt. Intussen klinkt het bij de fietshandelaar soms zo: ‘Ja we verkopen ook elektrische fietsen maar momenteel kunnen onze fabrikanten de verkoop niet meer bijbenen.’ Want niet alleen senioren ontdekten deze fietsen maar ook vele jongere mensen en pendelaars schaffen zich er eentje aan.

Een elektrische fiets of pedelec is een fiets die van een motortje wordt voorzien in de achteras. In het frame wordt de accu ingebouwd. Als je op de trappers gaat staan, schakelt het motortje aan. Je kunt er makkelijk een maximale snelheid mee halen van 25 kilometer per uur. Dan kun je nog lustig verder trappen maar dan schakelt je ‘hulpje’ uit. Wettelijk gezien is de elektrische fiets een fiets en mag je er dus mee op fietspaden rijden.

Wie eraan denkt zo’n fiets te kopen kan het beste raad vragen in een erkende fietsenhandelaar. Daar krijg je dan ook de nodige service en niet onbelangrijk: daar kun je verschillende modellen uitproberen. Want wil je een racefiets, een stadsfiets, een mountainbike of een ligfiets kopen met motor? Je kunt ze allemaal uitproberen.

Een ding is niet echt uit te kiezen bij elektrische fietsen: de kleur. Veelal kun je slechts kiezen uit zwart. Af en toe is de fiets ook leverbaar in grijs of blauw. Waarom precies? Zwart staat nu enerzijds voor elegantie als het kledij en vervoermiddelen betreft, maar kan ook duiden op iets mysterieus en sportiefs. Denk maar aan een lange zwarte limousine of jeep die door de straten rijdt. Even sportief en elegant ziet zo’n elektrische fiets er nu ook eenmaal uit, zeker in het zwart!