Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Batavus elektrische fiets


De Batavus elektrische fiets is beschikbaar in de E-bike uitvoering, die zelf nog drie uitvoeringen heeft, met een quasi onzichtbare motor die erg eenvoudig is in gebruik. Het model van Batavus, Padova Easy genaamd, gebruikt een elektromotor om het achterwiel aan te drijven. Dit wil zeggen dat de motor zowel geruisloos is als enorm rendabel. De accu’s die de stroom voorzien van de motor zijn erg veilig en subtiel weggewerkt in het geheel van de fiets. De elektromotor treedt in werking zodra U begint te trappen. Bij meer weerstand gaat de motor extra ondersteunen, een sterk staaltje van programmeren zorgt hier voor. De accu’s zelf zijn dan weer opgemaakt uit Nikkel Metaalhybride batterijen, die momenteel veiliger en krachtiger zijn dan de Lithium-ion batterijen.

Het stuur van de fiets bevat een display dat U een wijd overzicht geeft van de snelheid, de gereden afstand en functioneert tevens ook als de startonderbreker. Zodra U de computer verwijderd van het stuur zal de trapondersteuning niet meer werken, een dief zal dus nooit iets hebben aan deze fiets zonder de computer. Nog een handige feature is het feit dat de computer U waarschuwt wanneer de fiets toe is aan een onderhoudsbeurt. Het display zelf is beschikbaar in drie standen, economy, normal en power, die elk hun handige kenmerken hebben. Zo is economy energiezuiniger, power krachtiger en normaal de balans tussen de twee.

De afstand die U kan afleggen met ondersteuning hangt af van de het reliëf waardoor U rijdt. In de praktijk is de actieradius vrijwel tussen de 30 en 60 kilometer. Naarmate de weerstand verhoogt onderweg en dus het verbruik oploopt zal de actieradius verlagen. De display zal U op tijd waarschuwen wanneer U moet opladen. Tevens kan men ook een extra batterij aanschaffen die de Range Extender heet. Hierdoor kan men nog verder en nog langer fietsen met de Batavus elektrische fiets. Indien U hierin geïnteresseerd bent kan U best contact opnemen met de lokale verdeler van Batavus fietsen. Deze zal U verder helpen en controleren of Uw fiets hier geschikt voor is.