Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Wetgeving elektrische fietsen


De wetten met betrekking tot de elektrische fiets zijn voor velen niet bekend. Toch dient men hierop aandacht te vestigen bij de aanschaf en bij het berijden van de fiets. De fiets wordt in België en Nederland als gewone fiets beschouwd als deze trapondersteuning heeft die enkel in werking treedt als de bestuurder zelf trapt. Dit wil zeggen dat alle modellen waarop U kan rijden zonder zelf te moeten trappen niet meer worden beschouwd als een gewone fiets onder de Belgische en Nederlandse wetgeving. Merk wel op, de aandrijving zelf mag niet meer dan 250 watt opleveren en geen hogere snelheden bieden dan 25 kilometer per uur. Is dit wel het geval, dan valt U alsnog in de categorie van de motorvoertuigen en dient U zich hier aan te houden qua wetgeving en veiligheid.

Het is hoe dan ook aangewezen dit te controleren alvorens U de baan op gaat. Bent U in het bezit van een elektrische fiets dan wordt U aangeraden om een WAM-verzekering af te sluiten. Deze verzekering onder het motto van Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen kan U meteen afsluiten bij de aanschaf van Uw elektrische fiets en kost rond de 35 euro per jaar. U krijgt vervolgens een plaatje dat U altijd bij U moet hebben telkens U de fiets gebruikt. Deze verzekering is niet verplicht maar wel bijzonder nuttig indien Uw fiets voor problemen heeft gezorgd. Heeft U Uw fiets reeds gekocht en wist U niet van de verzekering? Dan kan U alsnog bij Uw fietswinkel langsgaan om deze af te sluiten of in naar eender welk verzekeringskantoor in de buurt gaan. Zij bieden deze eveneens aan.

Deze verzekering is enkel nuttig als U over een elektrische fiets beschikt die enkel motoraandrijving heeft als U zelf trapt. Voor elk ander type dat met een automatische motoraandrijving werkt waarbij het niet noodzakelijk is zelf te moeten trappen, moet U een aparte verzekering aanschaffen en conform de Belgische en Nederlandse wet een helm dragen. Deze worden namelijk beschouwd als motorvoertuigen en vallen vervolgens onder dezelfde wetgeving als dit type voertuigen. Vervolgens bent U ook verplicht Uw voertuig te laten keuren, enkel in het geval van de automatische aandrijving, bij een erkend keuringscentrum. U krijgt bij goedkeuring een certificaat dat U eveneens bij U moet hebben bij controle en bij het rijden in het algemeen. Qua papierwerk is de elektrische fiets dus niet minder erg dan een motorfiets of een auto.