Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Bikkel elektrische fiets


Bikkel Bikes is een nog vrij onbekende fabrikant van kwaliteitsfietsen. Toch hebben zij al lof gekregen van de ANWB en verschillende vakbladen. Zo hebben ze al enkele keren de titel ‘best getest’ verkregen bij de ANWB fietstest.

De ibee is de elektrische fiets van Bikkel Bikes. In die reeks bieden ze verschillende types ibees aan; ibee 1, ibee 2, ibee 3, ibee Mama en ibee Savannah. Deze verschillen allemaal een beetje in uitrusting en prijs (tussen € 1399 en € 1635), maar over het algemeen hebben ze dezelfde equipage.

Zo is de ibee voorzien van een elektrisch aandrijfsysteem geproduceerd door Bikkel Bikes zelf. Zoals alle elektrische fietsen biedt de ibee trapondersteuning afhankelijk van de trapfrequentie. Dit betekent dat de snelheid van de pedalen gemeten wordt en de ondersteuning zich daarop aanpast, en dus niet afhankelijk is van de kracht. Zo wordt er bij minimale inspanning het maximale uit het systeem gehaald.

Verder heeft de ibee een vergrendelbare accubak (uitgerust met een lithium-ion accu). Met behulp van de contactsleutel kan de accubak uitgenomen worden zodat je hem eender waar weer kan opladen. Afhankelijk van de gekozen instelling, bedraagt de actieradius maximaal 80 km. Als je de elektrische ondersteuning uitschakelt, kan je deze elektrische fiets ook gewoon gebruiken als standaard fiets.

Esthetisch gezien doet deze fiets zeker niet onder voor andere elektrische fietsen. De motor van de ibee zit in het voorwiel verborgen en de andere elektrische uitrusting in de bagagedrager. Op het stuur zit de ondersteuningsunit waar je de instellingen kan aanpassen en eveneens de batterijstand te zien is. Tevens behoort de ibee tot de lichtgewichtfietsen; het gewicht kan variëren tussen 22,5 kg en 24 kg (inclusief de accu), afhankelijk van het type en de maat.