Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fiets dubbele accu


Een traditionele elektrische fiets met een enkele accu heeft een gemiddelde actieradius van 40 of 50 km, wat voor sommigen misschien te weinig is. Daarom opteren fabrikanten tegenwoordig meer en meer voor e-bikes met een dubbele accu.

Met een dubbele accu kan je de actieradius van je fiets verdubbelen, wat goed uitkomt als je langere fietstochten wil maken of de fiets wil gebruiken als echt vervoermiddel. De keuze van de batterijen is daarbij niet onbelangrijk.

De Nickel-Cadmium-Akku is een veelgebruikte batterij, maar is niet geschikt voor mensen die niet graag veel tijd besteden aan het opladen van de accu. Deze accu moet eerst helemaal leeg gereden worden voor je hem weer kan gebruiken, anders verliest de accu zijn vermogen.
De vernieuwde versie hiervan is de Nickel-Metal-Hydrid-Accu. Deze batterijen beschikken over meer capaciteit en hoeven niet leeg gereden te worden. Toch is deze vernieuwde accu zwaarder dan zijn voorganger en zal meer stroom verliezen door zelfontlading.
De lithium-ion accu is waarschijnlijk de meest gebruikte accu voor elektrische fietsen. Deze heeft een grote actieradius dankzij zijn lage gewicht en groot vermogen en laadt heel snel op.

De tweede accu maakt dat de elektrische fiets nog geschikter is voor woon-werkverkeer of lange fietstochtjes. Om nog langer te kunnen fietsen kan je een draagbare acculader meenemen, of een extra accu zodat je leeg gereden accu’s kan vervangen.