Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische fiets drager - fietendrager


Net als een gewone fiets wil je je elektrische fiets kunnen meenemen op reis of op kamperen. Een gewone fietsdrager is hiervoor niet geschikt, omdat een elektrische fiets meer weegt dan een gewone.
In elektrische fietsdragers heb je één voornaam verschil; kantelbaar of niet.

Een niet-kantelbare versie is de Twinny Load Swing FES. Hij is speciaal ontworpen voor het dragen van ieder soort elektrische fietsen. De frameklemmen kunnen worden weggenomen, waardoor je ruimte genoeg hebt voor het plaatsen van de fietsen. Voor de montage op de trekhaak van deze fietsdrager heb je geen gereedschap nodig.

De Thule EuroPower 916 is wel kantelbaar, wat wil zeggen dat de kofferbak opengemaakt kan worden zonder dat de fietsen eraf gehaald moeten worden. Net zoals het vorige model kan de EuroPower 916 maximaal 2 fietsen vervoeren. Deze fietsdrager van Thule wordt ook gemonteerd op de trekhaak. Let wel op dat je eerst de schroeven aan de zijkant met een inbussleutel losdraait alvorens de drager op de trekhaak te monteren, anders loop je misschien het risico dat de drager niet goed past.

Dit zijn meer twee voorbeelden. Alvorens je een elektrische fietsdrager gaat kopen moet je weten hoeveel je elektrische fiets weegt. Het maximum gewicht dat de fietsdrager aankan verschilt van model tot model. Dit is zeker belangrijk als je meer dan één fiets wil vervoeren. Net zoals het gewicht zullen ook de prijzen verschillen. Informeer jezelf voldoende over verschillende soorten dragers, en beslis dan welke het best bij jou past.