Elektrische
Fietsen
Elektrische fietsen site van Benelux
Informatie over de elektrische fiets.

Elektrische vouwfiets


Elektrische fietsen zijn in opmars en er zullen dus meer en meer variaties op de markt komen. Zo is er nu bijvoorbeeld ook de elektrische vouwfiets; een perfecte combinatie. Je kan hem overal mee naartoe nemen; op kamperen, op het vliegtuig, de trein, …

Er zijn al zeer veel merken die de elektrische vouwfiets in hun aanbod hebben opgenomen; X-tract, Avelo, Flyer, …

Qua specificaties valt de vouwfiets niet hard te onderscheiden van de gewone elektrische fiets. De actieradius bedraagt (zoals het gemiddelde) ongeveer 50 km, en de maximale snelheid is eveneens 25 km/u. De accu’s, boordcomputers en andere onderdelen hangen natuurlijk allemaal af van je persoonlijke voorkeur, net zoals bij de gewone elektrische fietsen. Dit ga je dan ook merken aan de prijs.

Verder kan je je gewone vouwfiets ombouwen tot een volwaardige e-vouwfiets met behulp van conversiekits. Deze kits zijn praktisch hetzelfde als die voor gewone elektrische fietsen. Belangrijk is om de gebruiksaanwijzing goed te lezen opdat je omgebouwde fiets optimaal zal werken.

Net als de gewone elektrische fiets moet je bij de e-vouwfiets ook rekening houden met de wet. Het zal als normale fiets worden beschouwd als het beschikt over trapondersteuning (met een maximale snelheid van 25 km/u). Het geleverde vermogen mag ook niet meer bedragen dan 250 Watt. Je kan ook vrijblijvend een WAM-verzekering afsluiten.